Skip to main content

Videopagina

Op deze pagina willen we je graag wijzen op ons YouTube-kanaal. Inmiddels hebben we enkele van onze enorme collectie historische films online gezet. In de toekomst zullen er zeker meerdere volgen. Klik op onderstaande header van ons YouTube-kanaal en je kunt de films bekijken. Mochten er rechthebbenden zijn  die bezwaar hebben tegen publicatie van een video, laat het gerust weten dan respecteren wij dit en zullen we de content verwijderen!


 

Exclusief voor de bezoekers van de website van de Historische Kring Hoogeveen is de documentaire te bekijken over Dokter van de Velde met als titel, "Een standbeeld voor die man".

U kunt klikken op de link onder de foto, dit i.v.m. de beveiliging tegen kopiëren en/of downloaden.

Hier de Vimeo filmlink:

https://player.vimeo.com/video/253783417 


De Historische Kring Hoogeveen heeft in maart 2017 een gedenksteen geplaatst in het Spaarbankbos voor drie jongemannen die daar op 9 april 1945 aan het eind van de middag zijn gefusilleerd, een dag voor de bevrijding door Canadese troepen. De lichamen worden op 11 april gevonden. Het gaat om Albert Eggen uit Zuidwolde, Sybrand Jan van der Linde uit Amsterdam en Johan Dhont uit Middelburg. 

djembed

 


Interviews

In het begin van deze eeuw werden meerdere Hoogeveners geïnterviewd. Het zijn evenzovele unieke en vaak bijzondere verhalen geworden. Wij willen u hier hartelijk voor bedanken.
Juist omdat we de gesprekken zo waardevol vinden hebben wij ze op ons YouTube-kanaal geplaatst (middels een verborgen link). Mochten er geïnterviewden of hun nabestaanden zijn  die bezwaar hebben tegen publicatie van het interview, laat het gerust weten dan respecteren wij dit en zullen we de content verwijderen!

Klik op de namen van de geïnterviewden om hun verhaal te beluisteren en te bekijken. 

Interview met de heer Lucas Zomer, veehandelaar
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen en omgeving werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Lucas Zomer aan het woord en vertelt over zijn leven en werk als veehandelaar. Interviewer: Jan Pol en Jan ten Caat. Gefilmd door: Herman van Goor

Interview met de heer Henk Snippen
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Henk Snippen aan het woord en vertelt over zijn leven en werk in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Piet Reemeijer
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Piet Reemeijer aan het woord en vertelt over zijn leven en werk. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met mevrouw Jannie Smand uit Nieuweroord.
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal mensen gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen en omgeving werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is mevrouw Jannie Smand aan het woord en vertelt over haar leven, aan het slot zien we ook nog enkele beelden van de voormalige buurtsuper. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Marga Zwiggelaar.

Interview met vader en zoon Slump van het bedrijf, Slump en Fictorie 
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. Vader en zoon Slump vertellen over de geschiedenis van het bedrijf Slump en Fictorie. Interviewer: Jan Pol. Gefilmd door: Herman van Goor

Interview met de heer Hendrik Groote, pullevaarder
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Hendrik Groote aan het woord en vertelt over zijn leven en werk als pullevaarder. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met huisarts F. J. Hutter in Hoogeveen
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is dokter F.J. Hutter aan het woord en vertelt over zijn leven en werk als huisarts in Hoogeveen. Interviewer: Cor Koopmans. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met mevrouw Pellinkhof Roselaar over haar oorlogservaringen
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal mensen gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is mevrouw Pellinkhof-Roselaar aan het woord en vertelt over haar leven en over haar ervaringen tijdens de 2e wereldoorlog. Interviewer: Jennie Mol. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met mevrouw Steenbergen-Zomer
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is mevrouw Steenbergen-Zomer aan het woord en vertelt over haar leven in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Marga Zwiggelaar.

Interview met de heer Gosem Bos
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Gosem Bos aan het woord en vertelt over zijn leven en werk bij Zwartsenberg. Interviewer: Cor Koopmans. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer J Benjamins brug- en sluiswachter te Noordscheschut
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer J. Benjamins aan het woord en vertelt over zijn leven en werk als brug- en sluiswachter. Interviewer: Cor Koopmans. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Jacob Broens, steenhouwer in Hoogeveen
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Jacob Broens aan het woord en vertelt over zijn leven en werk als steenhouwer in Hoogeveen en verre omgeving. Interviewer: Cor Koopmans. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Herman Lip in zijn werkzame leven postbode
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Herman Lip aan het woord en vertelt over zijn leven en werk als postbode. Interviewer: Cor Koopmans. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met veehandelaar de heer Eppe Trompetter
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Eppe Trompetter aan het woord en vertelt over zijn leven en werk als veehandelaar in Hoogeveen en verre omgeving. Interviewer: Jan Pol. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Jan de Weerd oud politieman
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Jan de Weerd aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen als politieman en over zijn werk bij de EHBO. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Wim Scholing, voormalig marktmeester in Hoogeveen
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Wim Scholing aan het woord en vertelt over zijn leven en werk als markmeester in Hoogeveen. Interviewer: Jan Pol. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Willem Dekker vroeger wonende op de Weide in de 'Kerkboerderij'
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Willem Dekker aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen maar ook over zijn ervaringen tijdens de 2e wereldoorlog. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Lambert Slomp uit Noordscheschut
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Lambert Slomp aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen en in het bijzonder over zijn ervaringen tijdens de 2e wereldoorlog. Interviewer: Cor Koopmans. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Kamphuis
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Kamphuis aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Marga Zwiggelaar.

Interview met de heer Jans Scholing
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Jans Scholing aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen en omstreken. Hij was o.a. veehandelaar, moppentapper/conferencier maar ook pander. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Jans Mulder
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Jans Mulder aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen en in het bijzonder over zijn ervaring tijdens de 2e wereldoorlog. Interviewer: Cor Koopmans. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Cornelis Hermannes Rijnvis
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Cornelis Hermannes Rijnvis aan het woord en vertelt over de rol van de scheepswerf Rijnvis in zijn leven. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de familie Scholing over het oorlogsdrama op de Wijsterseweg
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de familie Scholing aan het woord en zij vertellen over de dramatische gebeurtenissen op de Wijsterseweg in de laatste periode van de 2e wereldoorlog. Interviewer: ??. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met mevrouw van Andel
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is mevrouw van Andel aan het woord en vertelt over haar leven in Hoogeveen. Mevrouw van Andel is een korte tijd de oudste bewoner van de wereld geweest. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Marga Zwiggelaar.

Interview met mevrouw Lubberts Bos
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is mevrouw Lubberts-Bos aan het woord en vertelt over haar leven in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met mevr. Mulder-Kats van de bakkerij Mulder
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is mevrouw Mulder-Kats aan het woord en vertelt over haar leven in Hoogeveen. De familie Mulder heeft een bakkerij en winkel op de Hoofdstraat in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Willem Meppelink
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Willem Meppelink aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen. Hij was werkzaam als kachelsmid en de familie Meppelink heeft jarenlang een winkel gehad op de Hoofdstraat. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer S J Witjes leidinggevende Philips Hoogeveen
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer S.J. Witjes aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen. Hij was werkzaam als leidinggevende bij Philips Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Henk Wolting, docent M A C
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer H. Wolting aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen. Hij was o.a. docent aan het Menso Alting College in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer J de Boer hoofd hervormde school Hoogeveen
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer J. de Boer aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen. Hij was werkzaam als hoofd van de Hervormde school in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer J Boxem
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer J. Boxem aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen. Hij was werkzaam bij het arbeidsbureau. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer J Bouwmeester
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer J. Bouwmeester aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer H Molenaar
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer H. Molenaar aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met predikant Pieter Torenbeek
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Pieter Torenbeek aan het woord, hij was vroeger predikant in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met mevr. H. Slot-Huisjes
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de dan bijna 103 jarige mevr. H. Slot-Huisjes aan het woord en vertelt over haar leven in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met Klaas Roelof Zwiggelaar
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Klaas Roelof Zwiggelaar aan het woord en vertelt over zijn leven in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Frans Nicolaas Booy
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Frans Nicolaas Booy aan het woord, hij komt uit een schippersgezin en vertelt hier uitvoerig over, ook was hij buschauffeur. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Albert ter Stege
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer Albert ter Stege aan het woord, hij was vroeger aannemer in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer Jan L Havinga
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview met de heer Jan L. Havinga vertelt hij over zijn werkzame leven en o.a. over zijn werk voor de Historische Kring Hoogeveen. Hij was mede oprichter van de HKH. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met oud PVDA wethouder de heer Diephuis
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview met oud PVDA wethouder Diephuis, vertelt hij over zijn vroegere werk als wegenbouwkundige, maar vooral ook over zijn tijd als raadslid en oud wethouder van de PVDA in Hoogeveen. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol. 

Dubbel interview met de heren Masselink en Beumer
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. De heer Masselink heeft o.a. gewerkt als conciërge bij het M.A.C. (Menso Alting College) en de heer Beumer was directeur van de Rabobank in Hoogeveen. Maar daarnaast waren ze ook erg actief in het verenigingsleven. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.

Interview met de heer W Karssies tekenaar Slump en Fictorie
In het begin van deze eeuw heeft de Historische Kring Hoogeveen met een groot aantal Hoogeveners gesprekken gevoerd. Ze kijken terug op o.a. hun werkzame leven en geven een inkijkje in hoe er in de vorige eeuw in Hoogeveen werd geleefd en gewerkt. De Historische Kring Hoogeveen is ze hiervoor zeer erkentelijk. In dit interview is de heer W. Karssies aan het woord, hij was tekenaar bij Slump en Fictorie. Interviewer: Roel Louissen. Gefilmd door: Jan Pol.