Skip to main content

Inleiding bij onze indexen

Van een groot deel van onze archieven zijn indexen gemaakt. Die kunnen u helpen bij het zoeken naar antwoorden op uw historische vragen. Om snel iets te kunnen vinden klikt u op de betreffende index. Om op trefwoorden te zoeken kunt u het bestand het best downloaden en vervolgens met Adobe-Acrobat-reader het bestand opnieuw openen. Tik in het zoekvenster bij het gedownloade PDF-bestand uw zoekterm in. Zorg wel voor de juiste schrijfwijze met hoofdletters. Het zoekprogramma geeft dan aan of u een hit hebt en zo ja, hoeveel. Met ^ en v  kunt u alle hits makkelijk vinden. Omdat we nog niet alle archieven gedigitaliseerd hebben zult u voorlopig naar Het Kringhuus moeten komen om de betreffende gevonden archiefmap(pen) in te zien.
Voor alle duidelijkheid;  niet alle archieven zijn directe bron-archieven. Een voorbeeld daarvan is de verzameling ‘Grepen uit het verleden’. Dat is een complete verzameling krantenartikelen over de historie van Hoogeveen. Veelal reacties van lezers.

In de bijna 1250 mappen van Lammert Huizing komt u bijvoorbeeld zowel authentieke stukken als verzamelingen kranten- en tijdschriftenartikelen tegen. Beide soorten archieven kunnen u trouwens heel erg van dienst zijn bij uw(eerste)  zoektocht naar informatie over een onderwerp.
Wij hopen dat de indexen u helpen bij al het historisch onderzoek dat u doet.

Mocht u na het doorploegen van onze indexen geen antwoord op uw vraag hebben gevonden dan kunt u ook een vraag stellen aan onze VRAAGBAAK via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan de secretaries van de Historische Kring Hoogeveen.