Skip to main content

Fietsroute

Fietsroute langs oorlogsmonumenten en gedenktekens.

De fietsroute begint bij het gemeentehuis van Hoogeveen en gaat vervolgens langs de oorlogsmonumenten in Hoogeveen en de buitendorpen. Hiermee hoopt de Historische Kring een bijdrage te leveren aan het doorgeven van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog waarin Hoogeveen en in het bijzonder de dorpen Hollandscheveld en Nieuwlande een belangrijke rol hebben gespeeld.

Klik hier voor de volledige route (pdf-bestand)

Bustocht jaarlijkse Open Monumentendag op zaterdag 12 september 2015

Zoals gebruikelijk heeft de Historische Kring Hoogeveen ter gelegenheid van de Open Monumentendag weer een busrit georganiseerd. Ditmaal was het thema “KUNST EN AMBACHT”.

Wanneer u hier klikt vindt u de route als pdf-bestand

 

Fietsroute langs oorlogsmonumenten en gedenktekens.

Burgemeester Loohuis ontving op 14 juli 2015 uit handen van Johann Bisschop, voorzitter Historische Kring Hoogeveen, het eerste exemplaar van de nieuw gedrukte versie van de fietsroute langs de oorlogsmonumenten en –gedenktekens in de gemeente.

Het bestuur was van mening dat de route, die in 2010 werd ontwikkeld, geactualiseerd moest worden. 'In 2015, 70 jaar na de bevrijding leek ons dat een goed moment', aldus bestuurslid Ria Kuik. Zij en medebestuurslid Klaas Ballast hebben de actualisatie op zich genomen.

De route is ook digitaal beschikbaar. Op www.annodrenthe.nu is die digitale versie gratis te downloaden. Wie liever een ‘gewone’ papieren versie wil hebben, kan die gratis halen bij Tourist Info in Punt H, bij de Bibliotheek, in het Compagnieshuis en bij de Historische Kring Hoogeveen.

De fietsroute begint bij het gemeentehuis van Hoogeveen en gaat vervolgens langs de oorlogsmonumenten in Hoogeveen en de buitendorpen. Hiermee hoopt de Historische Kring een bijdrage te leveren aan het doorgeven van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog waarin Hoogeveen en in het bijzonder de dorpen Hollandscheveld en Nieuwlande een belangrijke rol hebben gespeeld. (bron: Hoogeveensche Courant)

foto: André Weima