Skip to main content

 

VERBODEN TOEGANG.


Verboden toegang is de titel van een programma van RTV-Drenthe. Vanaf 3 november is het al iedere dinsdagavond vanaf 18.34 uur te zien op TV-Drenthe.

15 december staat Hoogeveen centraal. Het betreft een horecagelegenheid waar menigeen warme herinneringen aan zal hebben. Tijdens dansavonden was er prachtige muziek en velen hebben hier hun partner gevonden.

Benieuwd om welk pand het gaat? Kijk dan op bovengenoemd tijdstip naar RTV-Drenthe, of later naar programma gemist klik hier.....

Klik op onderstaande foto/link voor meer informatie.

Baan van carillonspeler Hoogeveen op de tocht

UPDATE: de gemeenteraad heeft besloten dat de beiaardbespeling door kan blijven gaan. (December 2020)

Via onderstaande link kunt u een reportage zien van rtv-drenthe over de aangekondigde wegbezuiniging van de beiaardbespeling. 

De beiaard van Hoogeveen is de enige in Nederland die in de oorlog is gemaakt en niet verloren is gegaan. Voor de Historische Kring Hoogeveen is dit mede een reden geweest om bij gemeente Hoogeveen te pleiten voor het behoud van het bespelen van het carillon door de beiaardier.

DE FEESTDAGEN KOMEN ER AAN!!

De sint is weer in het land en voor je het in de gaten hebt is het ook weer kerst.

Door Corona zullen de feestdagen anders zijn dan we gewend zijn, maar ondanks dat kunnen we ze wel vieren. Elkaar cadeautjes geven hoort daarbij en daarvoor kan vast wel een creatieve manier gevonden worden.

Wat vindt u bijvoorbeeld van het idee om eens een jaarlidmaatschap van de Historische Kring Hoogeveen cadeau te geven? Mensen zitten door Corona immers meer thuis en dan is wat extra leesvoer, in de vorm van de Veenmol, wellicht van harte welkom. Of een mooi boek, dat regelmatig wordt uitgegeven door de HKH. Ieder lid krijgt dat boek gratis.

Om iemand het genoemde cadeau, kostprijs € 18,00, te geven hoef je zelfs de deur niet uit, maar kan je het aanschaffen via deze link:
https://www.historischekringhoogeveen.nl/1/doel-van-de-vereniging/inschrijfformulier

 

PRIJS VOOR HISTORISCHE KRING HOOGEVEEN.

Opnieuw is de Historische Kring Hoogeveen in de prijzen gevallen bij Rabo Club Support. Daar zijn we erg blij mee. We zijn als tweede geëindigd achter voetbalvereniging VKW uit Westerbork. De prijs bestaat uit een cheque van € 1.500,00. Hiermee kan de HKH weer mooie dingen doen voor haar leden, al staat alles momenteel op een laag pitje vanwege de strenge Coronamaatregelen.

OFFICIEEL BERICHT (VIDEO) OVER DE PRIJS VAN RABO CLUBSUPPORT VOOR HISTORISCHE KRING. klik hier


We bedanken iedereen, die zijn of haar stem heeft gegeven aan de Historische Kring Hoogeveen.


Algemene Ledenvergadering en Kringmiddag van de Historische Kring Hoogeveen gaan niet door.

Omstreeks 30 oktober valt bij de leden van de Historische Kring Hoogeveen Veenmol 2020-4 in de brievenbus. In deze Veenmol staat vermeld dat op 19 november a.s. een Algemene Ledenvergadering en een Kringmiddag zullen zijn in Theater De Tamboer.

Hoewel de Historische Kring, in goed overleg met de Tamboer, van mening was om een veilige Algemene Ledenvergadering en Kringmiddag te kunnen organiseren kan het toch niet doorgaan. Door de aangescherpte Coronamaatregelen is dit niet mogelijk. Theater De Tamboer is nu zelfs gesloten. Eén van de voorwaarden, om genoemde middag te kunnen bezoeken, was dat men zich van tevoren moest aanmelden. Wij verzoeken u, gezien de huidige omstandigheden, om dat niet te doen.

De stukken voor de Algemene Ledenvergadering staan vermeld in Veenmol 2020-2, waardoor alle leden van de HKH hiervan kennis hebben kunnen nemen.

Het spijt het bestuur van de Historische Kring zeer, dat ook deze keer de Kringmiddag/-avond, evenals de Algemene Ledenvergadering, niet door kunnen gaan, maar de gezondheid van iedereen staat voorop.

We hopen dat Corona/COVID 19 in 2021 dusdanig geluwd is dat we u weer kunnen ontmoeten in Theater De Tamboer of in ons Kringhuus, Schutstraat 167 te Hoogeveen.

  


ALBERT HEIJN OFFEREIN EN DE HISTORISCHE KRING

Ook in Coronatijd zit de Historische Kring Hoogeveen niet stil. Henri Offerein van Albert Heijn leek het leuk om een spaaractie te starten met historische plaatjes uit Hoogeveen, incl. de omliggende dorpen. Hij kon dit echter niet alleen en zocht de samenwerking met de HKH. Die had hier wel oren na, want hoe mooi is het niet om op deze manier de historie van Hoogeveen met velen te delen. Binnen de HKH is een werkgroepje gevormd om hiermee aan de slag te gaan en het resultaat mag er zijn.

Vanmiddag heeft Henri Offerein het eerste (gevulde) boek overhandigd aan commissaris van de koning Jetta Klijnsma (zij is geboren in Hoogeveen) en een exemplaar aan de voorzitter van de HKH.

Maandag 28 september begint bij AH Nije Nering en AH De Weide de spaaractie. Velen hebben in de afgelopen week een enveloppe in de bus gekregen met daarin informatie hoe ze in het bezit kunnen komen van het album en de mooie plaatjes die erbij horen. Het wordt vast net zo'n succes als de acties met voetbalplaatjes, die eerder geweest zijn.


RABO CLUBSUPPORT 2020

Het is bijna zover: vanaf 5 oktober kan iedereen zijn/haar stem uitbrengen op de club van zijn of haar keuze.

Ook in 2020 neemt de Historische Kring Hoogeveen weer deel aan Rabo ClubSupport, opvolger van de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens deze campagne mogen leden van de Rabobank Het Drentse Land hun stem uitbrengen op verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt.

De HKH hoopt dat haar leden, die ook lid zijn van de Rabobank, gaan stemmen op de Historische Kring Hoogeveen. Omdat wij een vereniging zijn, die geen subsidie krijgt van de gemeente en een lage contributie vraagt, kunnen wij wat extra geld goed gebruiken voor bijvoorbeeld activiteiten en het aanschaffen van noodzakelijke apparatuur. Vorig jaar hebben we een bedrag van 1500 euro gekregen en dat was het bedrag dat maximaal aan een vereniging wordt toegekend.

STEMPERIODE
De stemperiode is van 5 tot en met 25 oktober. Ieder huishouden mag maximaal twee stemmen op eenzelfde vereniging uitbrengen van de totaal vijf stemmen die men krijgt. Bent u geen lid van de Rabobank, maar wilt u wel graag wat doen voor de HKH? Vraag rond in uw omgeving – familie, vrienden of kennissen – of zij lid zijn van Rabobank Het Drentse Land en zo ja, of ze op de Historische Kring willen stemmen, of word zelf lid van de Rabobank via https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden.

Mensen die alleen een bankrekening hebben bij de Rabobank en geen lid zijn kunnen niet stemmen.

WIJ HOPEN UITERAARD DAT U MASSAAL GAAT STEMMEN OP DE HISTORISCHE KRING HOOGEVEEN. Dat kan via https://www.rabo-clubsupport.nl/het-drentse-land/deelnemers


Expositie over glas in ’t Kringhuus

Vanaf 1 september 2020 is ’t Kringhuus weer open voor alle belangstellenden. De openingstijden zijn: dinsdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur en vrijdagochtend van 9.00 – 12.00 uur.
Om uw bezoek aan ‘t Kringhuus extra interessant te maken hebben Piet en Stiena Arends een nieuwe expositie ingericht. Piet en Stiena hebben een grote verzameling artikelen, die vroeger te vinden waren in o.a. kruidenierswinkels. Zo hebben ze ook nogal wat artikelen die destijds in flessen of (voorraad)potten zaten. Een deel daarvan is te zien in de expositie, evenals enkele andere voorwerpen uit hun verzameling. Het is beslist de moeite waard om eens een kijkje te nemen in ’t Kringhuus op het adres Schutstraat 167 in Hoogeveen. De tentoonstelling is te bekijken tot januari 2021.
MONUMENTENRIT EN KRINGAVOND GAAN NIET DOOR.

Hoewel er inmiddels enige verruiming is van de coronamaatregelen heeft het bestuur van de Historische Kring Hoogeveen toch moeten besluiten om de kringavond van 15 september 2020 in De Tamboer NIET te laten doorgaan.


Ook heeft de HKH besloten om dit jaar af te zien van de bustocht in het kader van de open monumentendag, die normaliter op 13 september zou plaatsvinden. In een volle bus is het niet mogelijk om de voorgeschreven anderhalve meter afstand van elkaar in acht te nemen en enkele uren in de bus met een mondkapje voor lijkt ons niet wenselijk.
We hopen op betere tijden zodat we, met minder beperkingen, weer onze gebruikelijke activiteiten kunnen organiseren.


Historische Kring doet mee aan Rabo ClubSupport 2020

Ook in 2020 neemt de Historische Kring Hoogeveen weer deel aan Rabo ClubSupport, opvolger van de Rabobank Clubkas Campagne.

Tijdens deze campagne mogen leden van de Rabobank Het Drentse Land hun stem uitbrengen op verenigingen en stichtingen die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt. In 2019 stelde de Rabobank Het Drentse Land 200.000 euro beschikbaar.

De Historische Kring Hoogeveen hoopt dat de leden, die ook lid zijn van de Rabobank, gaan stemmen op de Historische Kring Hoogeveen. Omdat wij een vereniging zijn, die geen subsidie krijgt van de gemeente en een lage contributie vraagt, kunnen wij wat extra geld goed gebruiken voor bijvoorbeeld activiteiten en het aanschaffen van noodzakelijke apparatuur. Vorig jaar hebben we een bedrag van 1500 euro gekregen en dat was het bedrag dat maximaal aan een vereniging wordt toegekend.

Stemperiode

Vanwege de coronacrisis is de stemperiode dit jaar van 5 tot en met 25 oktober. Ieder huishouden mag maximaal twee stemmen op eenzelfde vereniging uitbrengen van de totaal vijf stemmen die men krijgt. Bent u geen lid van de Rabobank, maar wilt u wel graag wat doen voor de Historische Kring Hoogeveen? Vraag rond in uw omgeving – familie, vrienden of kennissen – of zij lid zijn van de Rabobank Het Drentse Land en zo ja, of ze op de Historische Kring willen stemmen, of word zelf lid van de Rabobank via deze link 

Mensen die alleen een bankrekening hebben bij de Rabobank en geen lid zijn kunnen niet stemmen.

Tijdens de finale-avond in de week van 2 tot 11 november wordt op feestelijke wijze de uitslag bekend gemaakt. Handig is om de Rabo website te raadplegen omstreeks die periode, dit alles vanwege de coronamaatregelen.