Skip to main content

OPENSTELLING KRINGHUUS

Tot 1 september a.s. zal ’t Kringhuus van de Historische Kring niet op de reguliere wijze geopend zijn voor het publiek. Als u ons toch graag wilt bezoeken dan kan dat op afspraak: telefonisch via telefoonnummer 0528 – 236035. U krijgt dan een antwoordapparaat waarop u uw naam en telefoonnummer kunt achterlaten. Een briefje met deze gegevens in de brievenbus doen mag ook, of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Eén van onze vrijwilligers neemt dan contact met u op om een afspraak te maken.


NATIONALE DODENHERDENKING 2020: ANDERS DAN ANDERS.

De Historische Kring Hoogeveen had al veel voorbereidingen getroffen voor de dodenherdenking op 4 mei. Zo zou o.a. de route van de stille tocht anders zijn. De maatregelen rondom het coronavirus lieten een massale herdenking echter niet toe. Toch is er vandaag herdacht: in kleine kring. Ook werden er op diverse plaatsen, telkens door slechts een paar mensen, kransen en bloemen gelegd. Dit gebeurde ook in Hoogeveen en o.a. de dorpen Nieuwlande en Hollandscheveld. Hiervan is een film gemaakt die je hier kunt bekijken.

 


Bekendmaking: Laatste updates
HISTORISCHE KRING EN HET CORONA-VIRUS

Er is ook positief nieuws te melden:

VEENMOL NUMMER 2020-2

Enige tijd geleden hebben we u laten weten dat De Veenmol, die op 24 april gepland stond om te worden uitgegeven, niet te bezorgen op de reguliere wijze. We zouden ons beraden hoe en wanneer onze leden deze Veenmol tot hun beschikking krijgen. Na diverse scenario's op een rij te hebben gezet heeft het bestuur van de HKH de oplossing gevonden om de Veenmollen op een veilige manier verzendklaar te krijgen. Dit was namelijk het grootste probleem, omdat dit altijd gebeurt in een setting waarbij veel mensen bij elkaar zijn. Daarnaast hebben we besloten om Veenmol nummer 2020-2, het speciale oorlogsnummer, deze keer naar alle leden via de reguliere post te verzenden. Dit zal omstreeks 29 april plaatsvinden. U krijgt dus ongeveer een week later de Veenmol dan oorspronkelijk de bedoeling was.
We wensen u veel leesplezier!!


Het bestuur van de Historische Kring Hoogeveen houdt zich ook aan de richtlijnen van de overheid met betrekking tot het coronavirus. Dit houdt in dat er opnieuw een aantal zaken worden afgezegd of opgeschort.

  • Zo gaan de jaarlijkse ledenvergadering en de lezing over voormalig Kamp Westerbork op de kringavond van 14 mei a.s. niet door. De ledenvergadering wordt verplaatst naar 15 september.

  • Maar ook de 4 mei-herdenking, die jaarlijks door de HKH wordt georganiseerd, hebben we in de gangbare vorm afgeblazen.

  • Zelfs de geplande excursie op 20 mei vindt geen doorgang. De leden, die zich hiervoor hebben aangemeld, krijgen hun geld terug.

  • Wat we verder heel vervelend vinden is dat we hebben moeten besluiten om de Veenmol niet te bezorgen, die op 24 april gepland stond om te worden uitgegeven.

  • We weten nog niet hoe en wanneer onze leden deze Veenmol tot hun beschikking krijgen.

  • ’t Kringhuus van de Historische Kring zal, zoals het nu lijkt, gesloten blijven tot 1 juni a.s.

    We wensen iedereen een goede gezondheid en sterkte in deze zorgelijke tijd.