Skip to main content

Kringavond 'Aan de boorden van de Reest ........'

Voor haar leden organiseert de Historische Kring Hoogeveen op woensdag 15 september 2021 om 19.30 uur de algemene jaarvergadering, gevolgd door een kringavond. Deze worden gehouden in theater De Tamboer te Hoogeveen.

Het jaarverslag en het financieel overzicht over het jaar 2020, staan in Veenmol 2021-2.

Vanwege de nog geldende coronamaatregelen kunnen maximaal 170 personen de jaarvergadering en kringavond bezoeken. Daarom dient u zich vooraf aan te melden via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het tijdstip van aanmelden is bepalend en vol is vol.

Wolter ter Steege zal die avond een lezing houden met de titel ‘Aan de boorden van de Reest’. Het verhaal gaat over Reestlandschappen en hun bewoners vroeger en nu, rijk en arm. Aan de hand van veel afbeeldingen komt eerst het ontstaan in de oertijd aan de orde en vervolgens de verdere ontwikkeling in historische tijden. Later zakken we als het ware het riviertje in 2021 af. Wat komen we onderweg nu tegen en wat is daar vroeger gebeurd?

Wolter ter Steege is als babyboomer geboren aan de huidige Riegshoogtendijk. Hij is al z'n hele leven geïnteresseerd in landschappen, maar tot ca 15 jaar geleden moesten die wel in het buitenland liggen en er spectaculair uitzien. Sindsdien houdt hij zich vooral bezig met de eigen provincie Drenthe en heeft hij ontdekt hoe boeiend die is. Hij verzorgt zo nu en dan lezingen. Vaker trekt hij rond met groepen belangstellenden op fietsen, in touringcars enz. en vertelt onderweg als "landschapsgids" wat er links of rechts nú te zien en vróeger gebeurd is.

Consumptiebonnen
Als u iets wilt drinken tijdens deze avond dan kan dat uitsluitend voorafgaand aan de voorstelling. De consumpties dienen per pin te worden betaald of met consumptiebonnen die u nog in uw bezit heeft. Er worden geen bonnen verkocht. Ook is er geen pauze. De nu nog geldende coronamaatregelen dienen in acht te worden genomen.
U bent van harte welkom op deze boeiende avond over De Reest.
Dit jaar is er verder nog een kringmiddag gepland op woensdag 17 november.