Skip to main content

 Kringavond 24 november 2011

HOOGEVEEN - Burgemeester Karel Loohuis verricht op donderdag 15 december de officiële opening van het nieuwe onderkomen van de Historische Kring Hoogeveen aan de Schutstraat.

 

 

Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de kringavond in De Tamboer. Ook werd een 'open dag' aangekondigd op zaterdag 28 januari. „Iedereen zal versteld staan van onze enorme bibliotheek met een schat aan lectuur, foto's, dia's en geschriften", aldus Ria Kuik van de Historische Kring. Op 19 januari is er een middag in de Vredehorst voor de tientallen vrijwilligers die geregeld voor de Historische Kring in touw zijn.

     

De tegen de tweehonderd aanwezigen luisterden hierna geboeid naar de amateur-archeoloog Gerke Holtrop, medewerker van het Hunebeddencentrum in Borger.
In 'een wandeling door de prehistorie van Drenthe' bracht hij 250.000 jaar geschiedenis tot leven. Via de voorlaatste ijstijd nam hij de aanwezigen mee naar de Neanderthalers, die hun sporen ook in Drenthe hebben achtergelaten. Vanuit de zaal werd voortdurend enthousiast gereageerd op zijn verhaal.
Aan het begin van de avond maakten enkele bezoekers gebruik van de gelegenheid om archeologische vondsten door Holtrop te laten determineren.

Bron: Hoogeveensche Courant vrijdag 24 november 2011