Alternatief voor ruilbeurs plakplaatjes met historische afbeeldingen.

De Historische Kring Hoogeveen had het idee om een grootschalige ruilbeurs te organiseren, bijvoorbeeld in Theater De Tamboer, voor de historische afbeeldingen die u heeft kunnen sparen tijdens de actie van Albert Heijn Offerein.  Door corona was en is dit helaas niet mogelijk. Ook lijkt het erop dat de situatie niet op korte termijn zal veranderen.

Wat nu te doen om toch de verzamelaars de kans te geven hun album vol te krijgen?

De Historische Kring heeft een alternatief bedacht: verzamelaars mogen een enveloppe in de brievenbus van de HKH doen (Schutstraat 167, Hoogeveen).  In de enveloppe kunt u de plaatjes doen die u dubbel heeft. We willen graag dat u aan de voorkant de volgende gegevens vermeldt: naam, telefoonnummer en emailadres. Aan de achterkant van de enveloppe kunt u de nummers vermelden van de ontbrekende plaatjes. De mensen die hun plaatjes reeds ingeleverd hebben kunnen uiteraard ook een enveloppe, met hun gegevens en ontbrekende nummers, in de brievenbus doen. De uiterste inleverdatum is 21 februari a.s.

Vrijwilligers van de Historische Kring gaan daarna proberen om alle ontbrekende plaatjes bij elkaar te zoeken en deze in uw enveloppe te doen. Deze kunt u vervolgens, op een corona-veilige manier, komen ophalen bij ’t Kringhuus. U krijgt hiervoor via de mail een uitnodiging, zodat er niet teveel mensen tegelijk komen.

Velen hebben hun overtollige plaatjes al in de brievenbus van de HKH gedaan, maar hoe meer plaatjes we nog krijgen, des te groter de kans dat we velen kunnen helpen om het album vol te krijgen. Dit kunnen we echter niet garanderen.

Misschien zijn er mensen die nu nog graag een album willen hebben, maar deze zijn helaas niet meer te verkrijgen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u deze per mail stellen via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HISTORISCHE DOEKEN IN DE HOOFDSTRAAT.

De Historische Kring Hoogeveen heeft het initiatief genomen om bouwhekken in de Hoofdstraat te voorzien van doeken, bedrukt met foto's van oud Hoogeveen. Dit gebeurt in samenwerking met de ondernemers c.q. eigenaren van de panden of bouwbedrijven, waar de doeken worden geplaatst.

Afgelopen maandag zijn de eerste doeken opgehangen in Hoofdstraat Noord, bij de afgebrande panden op de huisnummers 47/49. Firma Bork heeft de doeken gesponsord. Ook zijn bij het pand waar voorheen Kijkshop gevestigd was doeken geplaatst.

Bouwhekken staan vaak gedurende langere tijd rondom bouwplaatsen en dit heeft een ontsierend effect op de omgeving en in dit geval op het aanzien van de Hoofdstraat. Bij de Historische Kring is het idee ontstaan om hier iets aan te doen. Ondernemers reageerden direct enthousiast en werkten graag mee.

Het plaatsen van doeken hoeft uiteraard niet beperkt te blijven tot de Hoofdstraat. Ook elders kunnen ontsierende hekken bekleed worden. De Historische Kring zal de bouwactiviteiten goed in de gaten blijven houden, maar het zou ook mooi zijn als ondernemers en/of bouwbedrijven de Historische Kring op de hoogte brengen van nieuwe initiatieven. Dit kan via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PAKKETJE-TO-GO.

Het jaar 2020 ligt bijna achter ons. Een bijzonder jaar vanwege de coronapandemie. Een jaar waarin veel niet kon en kan. Dit geldt ook voor de activiteiten van de Historische Kring Hoogeveen. Gelukkig gingen veel dingen wel door. Dit betekent dat veel vrijwilligers zich toch volop hebben ingezet voor de HKH.

Om onze dankbaarheid en waardering te laten blijken, organiseren we normaliter 1 keer per 2 jaar een vrijwilligersmiddag.
Omdat dat nu niet kon, hebben we hen een kleine attentie gegeven. Deze hebben we afgelopen week, geheel coronaproof, aan hen uitgereikt.
In plaats van koffie-to-go, hadden wij een pakketje-to-go.

Inmiddels hebben we hierover veel positieve reacties ontvangen.
Het bestuur van de Historische Kring wenst u fijne feestdagen en we hopen dat we elkaar in het jaar 2021 weer kunnen ontmoeten.

't KRINGHUUS LANGER GESLOTEN VOOR PUBLIEK.

De overheid heeft opnieuw verscherpte Coronamaatregelen aangekondigd vanwege de grote stijging van het aantal Coronapatiënten. Dit heeft tot gevolg dat het bestuur van de Historische Kring Hoogeveen de beslissing moest nemen om de sluiting van 't Kringhuus te verlengen. Dit geldt voorlopig voor onbepaalde tijd. Zodra er een versoepeling komt van de maatregelen kijken we of we 't Kringhuus weer kunnen open stellen voor het publiek. Dit moet dan uiteraard op een veilige manier plaatsvinden.
We vinden het erg jammer dat dit moet, maar we kunnen geen enkel risico nemen m.b.t. de gezondheid van onze gasten en vrijwilligers.

Alle goeds toegewenst!!

RUILBEURS HISTORISCHE KRING.

Zoals u heeft kunnen lezen in de Hoogeveensche Courant en op onze Facebookpagina, is het de bedoeling dat er, zodra corona dat toelaat, een ruilbeurs komt voor de historische afbeeldingen, die u heeft kunnen sparen tijdens de actie van Albert Heijn Offerein.

Uw, nog niet volle, album en de plaatjes die u over heeft niet weggooien dus. De dubbele plaatjes kunt u eventueel in de brievenbus van 't Kringhuus gooien. Wij verzamelen ze in een doos. Op die manier krijgen we een mooi voorraadje waardoor de kans, om uw album alsnog compleet te krijgen, groter wordt.

Alvast bedankt voor uw medewerking!!